Liderul nord-coreean Kim Jong Un a promis să accelereze dezvoltarea programului de înarmare nucleară al ţării sale, relatează marţi DPA şi Reuters.

''Forţa nucleară a Republicii trebuie să fie pregătită să-şi exercite oricând misiunea sa responsabilă'', a declarat Kim în timpul unei parade militare organizată în centrul capitalei ţării pentru a marca 90 de ani de la fondarea armatei nord-coreene.

El a adăugat că misiunea fundamentală a forţei nucleare a Phenianului este de a descuraja războiul, dar acesta nu poate fi singurul scop dacă alte ţări impun circumstanţe nedorite.

Arme strategice, printre care noul tip de rachetă balistică intercontinentală Hwasong-17, au fost prezentate la paradă ca o demonstraţie a puterii militare a Coreii de Nord.

La 25 martie, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) cu rază lungă de acţiune. Numită Hwasong-17, această puternică ICBM fusese dezvăluită prima dată în noiembrie 2020 şi botezată ''racheta monstru'' de către analişti.

Testele nucleare şi de rachete cu rază lungă de acţiune au fost întrerupte în perioada în care Kim Jong Un şi fostul preşedinte american Donald Trump au purtat convorbiri diplomatice. Acestea sunt într-un punct mort după eşecul summitului de la Hanoi, din 2019.

De la începutul anului, Phenianul a realizat zece teste cu rachete, iar cel din 25 martie a marcat reluarea tirurilor cu rază lungă de acţiune.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri