Cumparatorul s-a decis. Doreste un apartament de doua camere al carui pret sa nu depaseasca 80.000 de euro, insa urmatoarea sa grija este cum obtine o finantare pentru a putea achizitiona locuinta. Persoanele care au 80.000 euro disponibili din economii sunt cazul ideal de cumparatori, insa, in realitate, majoritatea clientilor apeleaza la credite ipotecare. Wall-Street va prezinta cele mai avantajoase credite pentru achizitionarea unui apartament in valoare de 80.000 euro.
Creditul ING de Casa Noua cu dobanda 5,5% pe an

Creditul ipotecar clasic este cea mai buna varianta pe care o poate alege un cumparator al unei case, care, insa, nu isi achizitioneaza primul imobil si, prin urmare, nu se poate incadra in conditiile programului Prima Casa. Astfel, el va imprumuta de la banca 80.000 de euro pentru a achizitiona locuinta pe care, ulterior, o va ipoteca in favoarea bancii pana la incheierea contractului de credit.

Cel mai bun credit ipotecar din piata este, in prezent, cel oferit de sucursala locala a ING Bank - creditul de Casa Noua, ce a fost lansat ca o contraoferta la Prima Casa, dupa ce institutia de credit a decis sa paraseasca programul, nemultumita de conditiile in care acesta se derula.

Astfel, pentru un credit ipotecar pe 30 de ani in valoare de 80.000 de euro, ING Bank Romania percepe o dobanda variabila de 5,5%, un comision de acordare a imprumutului de 1% si un comision de analiza a dosarului de 215 lei.

ING Bank Romania solicita un avans minim de 25% din pretul locuintei ce se doreste a fi achizitionata, in cazul nostru avansul solicitat fiind de 20.000 de euro, iar venitul minim necesar la nivel de aplicant pentru creditul oferit de ING este de 1.800 lei pe luna sau aproximativ 430 de euro.

Citeste mai multe despre contraoferta lansata de ING in luna august.

Banca Italo Romena ofera credit fara avans pentru tinerii casatoriti

Daca viitorii cumparatori sunt tineri casatoriti, insa nu dispun de avans pentru noua locuinta pot apela creditul de cel mult 150.000 de euro de la Banca Italo Romena, imprumut pe care banca il acorda pe o perioada de maxim 30 de ani, cu o dobanda de 5,32%. Creditul este destinat tinerilor casatoriti cu varsta de pana la 35 de ani, pentru cumpararea primei locuinte.

Credit de 57.000 euro prin programul Prima Casa plus 23.000 euro din buzunar

In cazul in care cumparatorul isi achizitioneaza prima sa locuinta si dispune de economii de 23.000 de euro este indicat sa aleaga un credit prin programul Prima Casa. Valoarea maxima a creditului ce poate fi obtinut prin acest program este de 60.000 de euro (57.000 euro de la banca plus 3.000 euro avans), iar restul de 20.000 de euro trebuie obtinuti fie din economii, fie dintr-un alt imprumut (spre exemplu, credit de nevoi personale).

Citeste o comparatie intre creditul ING si programul Prima Casa.

Daca se alege varianta de finantare prin programul Prima Casa, clientii trebuie sa analizeze, pe langa nivelul dobanzii, si durata de timp in care banca aproba dosarul de credit pentru a-l trimite catre Fondul de Garantare a Creditelor. Cea mai mica dobanda din piata la programul Prima Casa este oferita de BRD - Groupe Societe Generale, una dintre bancile care a acordat cele mai multe imprumuturi prin acest program. Astfel, pentru un credit de 57.000 euro pe o perioada de 30 de ani banca percepe o dobanda compusa din rata EURIBOR la 3 luni plus o marja de 2,75%, in total ajungandu-se la aproximativ 3,5%.

BRD mai percepe un comision lunar de gestiune a creditului de 0,1% (la sold) si un comision unic de analiza pentru obtinerea unei promisiuni de garantare de la FNGCIMM de 0,15% (aplicat la valoarea promisiunii emise de banca, eliberata in cazul locuintelor ce urmeaza a fi construite). BRD accepta un grad maxim de indatorare pentru clienti de 67% si le solicita acestora un venit minim de 400 euro sau echivalent in lei/luna.

De asemenea, unele banci au redus in ultima perioada dobanzile la creditele ipotecare clasice in euro si au inceput sa le promoveze tot mai puternic. Institutii de credit precum Volksbank, BRD, BCR, Intesa Sanpaolo si UniCredit Tiriac practica la creditele ipotecare clasice dobanzi ce se incadreaza in intervalul 6% - 9%. Afla mai multe detalii din articolul: Top 5 dobanzi la creditele ipotecare clasice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri