Banca Transilvania (BT) a pus poprire pe conturile bancare ale SIF Banat-Crisana (SIF1), pentru recuperarea unor cheltuieli de judecata de 5.300 lei, intr-un proces referitor la hotararile AGA din aprilie 2010, printre care si majorarea capitalului social al bancii si listarea la Viena.

SIF Banat-Crisana a cerut stramutarea unui proces intentat bancii privind hotararile AGA din aprilie, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins in noiembrie cererea societatii si a obligat firma sa plateasca cheltuielile de judecata, scrie Mediafax.

"Prin urmare, Banca Transilvania a inceput demersurile de executare silita a SIF Banat-Crisana, prin infiintarea popririi pe conturile bancare ale debitoarei, in vederea recuperarii sumei de 5.297 lei, reprezentand cheltuieli de judecata", se arata intr-un raport al BT.

In prezent, procesul se afla pe rolul Tribunalului Comercial Cluj si are urmatorul termen de judecata la 19 aprilie.

SIF Banat - Crisana a anuntat in iunie ca a dat in judecata banca, cerand anularea tuturor deciziilor adunarii generale din luna aprilie 2010, respectiv listarea bancii pe bursa de la Viena si majorarea capitalului cu 391,5 milioane lei. Tot in aprilie, actionarii Banca Transilvania au ales noua componenta a Consiliului de Administratie (CA), iar reprezentantul SIF Banat-Crisana, Gabriela Grigore, nu a mai primit un loc in CA.

Actionarii BT au aprobat, la 28 aprilie, majorarea capitalului social cu 391,5 milioane lei, de la 1,08 miliarde lei la 1,47 miliarde lei, prin capitalizarea rezervelor, prime de emisiune si aport in numerar. Operatiunea presupunea aporturi in numerar de 120 milioane lei, capitalizarea rezervelor in suma de 173,9 milioane lei si utilizarea primelor de emisiune in valoare de 97,6 milioane lei.

Titlurile Banca Transilvania au inchis sedinta bursiera de luni la un pret de 1,506 lei, cu 1,25% mai mic fata de referinta. La aceasta cotatie capitalizarea bancii este de 2,22 miliarde lei.

Actiunile SIF1 au inchis sesiunea bursiera de luni la un pret de 1,21 lei, cu 1,85% peste cotatia de referinta. La acest nivel, capitalizarea societatii este de 664,1 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si