China va investi circa 200 de miliarde de dolari in acest an pentru a construi case cu preturi scazute, care sa poata fi cumparate de persoanele cu venituri mici, a declarat un oficial al guvernului, scrie Yahoo! News.

“Tara noastra va cheltui in acest an peste 198 de miliarde de dolari pentru a construi sau renova 10 milioane de apartamente pentru persoanele cu venituri mici”, a declarat Qi Ji, viceministru in cadrul ministerului de dezvoltare urbana si rurala.

Din totalul sumei ce urmeaza a fi investita, guvernul va aloca circa 76 de miliarde de dolari, urmand ca restul fondurilor sa fie stranse de la companiile si familiile care vor beneficia de acest program, a adaugat viceministrul.

In plus, autoritatile chineze vor introduce o serie de politici favorabile, cum ar fi imprumuturi, subventii si stimulente fiscale pentru a sprijini constructia de locuinte. „Avand in vedere modalitatile de finantare deja existente si suportul pe care noile politici il vor oferi, cred ca targetul nostru de a construi 10 milioane de locuinte este unul realist”, mai spus Qi Ji.

In luna ianuarie, preturile locuintelor din China au crescut comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut in 68 din cele 70 de orase monitorizate de guvern, scrie BBC News. Programul de constructie a celor 10 milioane de case face insa parte din planurile Chinei de a dezvolta 36 de milioane de locuinte ieftine in urmatorii cinci ani.

In plus, orase precum Shanghai si Chongqing au impus deja o taxa pe proprietate pentru a reduce profiturile vanzatorilor, mai arata BBC News.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si