În nordul Capitalei se regăsește echipa din România a celebrului studio de jocuri Ubisoft, care s-a mutat de curând într-un nou sediu, o clădire nouă, pe care am vizitat-o de curând și care ne face să ne gândim că locul de muncă nu ar trebui să fie locul acela în care să ne fie teamă să mergem.

Intrând în noul sediu al filialei locale a celebrului studio de jocuri video, creator al îndrăgitelor titluri Assassin’s Creed, Prince of Persia sau Division, suntem întâmpinați încă de la intrare de o atmosferă relaxată, probabil și în condițiile în care ne aflăm într-un loc în care lucrează oameni care caută să creeze pentru alți oameni o sursă de relaxare și de recreere.

Compania are circa 1.800 de angajați în România, iar acum au cu toții loc în complexul J8 Office Park, construit de dezvoltatorul Portland Trust. Complexul impunător se află pe strada Jiului, nr. 8 din nord-vestul Capitalei și oferă o suprafață totală de 46.000 mp. Ubisoft este cel mai mare chiriaș, ocupând toți cei 23.000 mp.

Complexul vine și cu 3.000 metri pătrați dedicați zonei de retail și relaxare. Angajații companiilor care lucrează în J8 Office Park, inclusiv cei de la Ubisoft, au la dispoziție și spațiile oferite de World Class Fitness, pot face cumpărături în magazinul Mega Image, pot mânca la restaurantul Stradale, au la dispoziție și clinici medicale, cu masaj, kinetoterapie și multe altele.

De ce le place angajaților Ubisoft să vină la birou

Wall-Street a discutat cu angajații Ubisoft România pentru a descoperi facilitățile oferite de noul sediu și ce îi atrage să revină la birou, după o perioadă lungă în care au fost nevoiți să lucreze acasă.

Cea care ne-a întâmpinat a fost Alexandra Manea, cea care se ocupă cu partea de comunicare din cadrul companiei Ubisoft, și care ne-a arătat noul sediu și cele mai importante zone din el.

Suntem o companie care creează efectiv jocurile video, iar asta se poate vedea și în studioul nostru. Atmosfera este una distractivă. Avem diverse coffee cornere, o mulțime de facilități, săli de ședințe cu design creat special pentru noi și personalitățile noastre. Avem acces la sală de fitness, o cantină doar a noastră, parcare pentru biciclete, parcare subterană și multe alte beneficii de care ne putem bucura. Aici este locul unde, în sfârșit, încăpem cu toții”, ne-a spus Alexandra.

Adrian Ștefan Bejenaru, din departamentul Control de Calitate, unul dintre cei care se asigură că jocurile de la Ubisoft ne oferă o experiență cât mai plăcută, ne spune că bine la birou a-și vedea colegii, mai ales după o perioadă în care pandemia i-a ținut izolați unii de ceilalți.

„În primul rând, îmi place să interacționez cu colegii. Cred că asta este cea mai importantă atribuție a venitului la birou, pentru că suntem oameni și am stat izolați destul timp”, ne-a spus el.

Ce le place la noul sediu Ubisoft

În clădire, angajații Ubisoft sunt întâmpinați încă de la intrare de un spațiu de relaxare, clasicele jocurile de tip arcade atrăgând imediat atenția vizitatorilor. Un avion stă agățat în lobby-ul clădirii B, iar în jurul lui, pe geamurile sălilor de conferințe de la primul etaj, decorul este completat cu desene întruchipând diverse personaje din cele mai îndrăgite jocuri video. Toate etajele dispun de spații amenajate care arată că angajații Ubisoft nu vin într-o simplă uzină, ci într-un loc în care să lucreze cu plăcere.

E bine că ne putem întâlni cu ai noștri colegi pe care, mulți, nu i-am văzut deloc”, ne-a spus și Andrada Mariniuc, din departamentul de Assets Management, care este încântată de noul sediu.

„E nouă, este curată și colorată, și veselă. Îmi plac toate sălile astea extrem de vesele, cu multe culori și, sincer, biroul nostru, care pare destul de vesel, ca atmosferă și ca «look». Aici avem parte de săli de jocuri și avem suficiente locuri în care ne putem relaxa în pauză”, ne-a mai spus Andrada.

Lui Adrian de la Calitate îi place în primul rând designul clădirii, că este din sticlă, e o clădire modernă.

Sunt geamuri foarte mari. E foarte multă lumină pe etaj. Mi se pare că este un spațiu deschis. Și în față este mult spațiu pentru pauze, pentru prieteni, să ieși să povestești, să socializez, poți să și mănânci. Poți să mănânci și afară, poți să mănânci la cantină, și există și bucătării pe etaj.

Avem foarte multe opțiuni. Mi se pare că avem spațiu suficient și pentru mitinguri, pentru muncă, pentru recreere și pentru mâncat. Pentru chestii de timp liber, dar și pentru că este de lucrat”, ne-a mai spus Adrian.

Dorin Costache de la Assets Management este și el încântat de multitudinea de utilități pe care le-a găsit în noul sediu.

„Avem foarte multe săli de ședință, avem spațiu în fața clădirii sau între cele două clădiri, unde putem să ieșim să ne recreăm, să luăm o gură de aer. Avem locuri de unde ne putem procura mâncare foarte ușor, avem locuri unde să ne plimbăm. Avem bucătărie adevărată și coffee cornere pe toate etajele. Dispunem de toate acele «creature comforts» de care nu ne putem bucura în trecut”, ne-a spus el.

Din același departament am discutat și cu Alexandru Daniel Vlad, supranumit „Chikorita”, fiind fan al simpaticului pokemon din celebra serie de animații, ne dezvăluie că este atras de spațiile de recreere și de atmosfera relaxată.

„Îmi place mult această sală de jocuri, unde poți să vii cu un coleg, să te joci cu un joc pe consolă, să jucăm fusbal. Sau putem chiar să ieșim afară. Acum avem parte de spațiu dedicat, pentru fumat. Este foarte bine afară și avem spațiu berechet să interacționăm cu toți colegii.

Îmi place J8 și pentru că, pentru noi, trotiniștii sau bicicliștii, avem locuri dedicate pentru biciclete. Avem spațiu cât să dăm ture prin jurul clădirii, în parcare. Puteți să veniți și cu mașinile aici. Acum beneficiem de o parcare nouă. Chiar și pentru mașini electrice”, ne-a explicat Alexandru.

Îi plac, de asemenea, și cum sunt amenajate sălile de conferințe, tapetul, dar și desenele cu personajele întruchipate pe pereții intrării.

Un loc de muncă primitor te face să-i încurajezi și pe alții să vină

Întrebați dacă ar încuraja și alți colegi să renunțe la lucrul de acasă și să vină mai des la birou, văzând noul sediu și facilitățile sale, oamenii de la Ubisoft au avut același răspuns: că vor să vină la birou și să-i încurajeze și pe alții, deși compania le permite să lucreze în modul hibrid.

„Eu, cu siguranță, da!”, ne spune Dorin, pe care l-am simțit ca un angajat care preferă să fie prezent mai mult timp la birou. „Mi-ar plăcea să văd mai multă lume venind la birou, socializând, pentru că mi-ar plăcea să capturăm atmosfera aia Ubisoft-ului cum era înainte de pandemie”, ne-a mărturisit el.

„Este un loc unde nu trebuie să fii rigid și unde lucrurile sunt prietenoase. Ceea ce face ca munca să fie mai ușoară și mai plăcută”, își încurajează colegii și Andrada.

„Sediul vechi nu era foarte optim pentru ce activități aveam noi și este foarte primitor locul în care ne aflăm acum. Vă invit să veniți la J8. Este un sediu foarte ok”, a mai spus și Alexandru „Chikorita”.

Vă invităm să urmăriți materialul de jos pentru a vedea cum arată noul sediu Ubisoft România.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri