Energia electrica s-ar putea scumpi de la 1 aprilie

Energia electrica s-ar putea scumpi de la 1 aprilie, principala cauza fiind productia scazuta de electricitate din surse hidro, dar o decizie finala in acest sens va fi luata la finele lunii februarie, a declarat presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie, Nicolae Opris.

"La sfarsitul lui februarie vom sti exact ce se va intampla la 1 aprilie. Atunci o sa avem informatii la cat poate creste pretul", a spus presedintele ANRE, citat de NewsIn. Potrivit acestuia, desi initial, pentru 2007, autoritatea estimase o scumpire de 7%, acest procent nu mai sta in picioare, deoarece energia s-a scumpit in avans la 1 decembrie 2006.

In opinia lui Opris, printre principalii factori de presiune pentru cresterea pretului la electricitate se numara reducerea productiei de energie din surse hidro. "Trebuie insa sa luam in calcul si punerea in functiune a reactorului doi de la Cernavoda si sa vedem daca mai reduce din presiune", a explicat oficialul ANRE.

La mijlocul acestei luni, reprezentantii ANRE declarau ca analizeaza oportunitatea unei majorari a tarifelor la electricitate de la 1 aprilie, precum si impactul acesteia asupra pietei, intrucat deja se manifesta probleme in sistem, respectiv costuri foarte mari de productie a electricitatii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri