Astfel, suma de 2,1 miliarde de euro este datorata in urma proceselor deschise pentru 25 de feluri de sporuri cerute in instanta de 6 categorii de angajati, respectiv magistrati, functionari, politisti, personalul auxiliar, angajati ai Curtii de Conturi si ai Garzii Financiare, au declarat participanti la intalnire.

Sursele citate au mai declarat ca Emil Boc a invocat criza financiara si a cerut intelegere de la cei prezenti la intalnire, invitati la discutii privind reesalonarea sumelor restante. Premierul ar fi spus ca nu se poate ca aceste sume sa fie platite urgent pentru toate categoriile, informeaza NewsIn.

Participantii la discutii s-au plans, insa, ca nu mai sunt bani pentru citatii, expertize, plata de interpreti si de alte probleme financiare.

In cadrul intalnirii, s-a propus ca ministrul Predoiu sa vina cu o solutie care sa fie adoptata in Guvern.

Acestia au mai spus ca, la Palatul Victoria, s-au intalnit cu Emil Boc reprezentanti ai CSM, procurorul general Laura Kovesi, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Nicolae Popa, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si Dan Nica, in calitatea sa de vicepremier.