Cardul Salt Bank, oferit de noua bancă digitală lansată în România, aduce o serie de beneficii suplimentare pentru membrii fondatori. Conform șefilor Mastercard România și Salt Bank, primii utilizatori ai băncii digitale au, pe lângă cele 5 puncte de fondator, acces în lounge-ul aeroporturilor, dar și promoțiile disponibile posesorilor de carduri platinum Mastercard - cum sunt programele de cashback ale schemei de plată.

Salt Bank, prima neobancă românească, a fost lansată pe 4 aprilie, la trei ani după ce Banca Transilvania a cumpărat Idea Bank și a început reconfigurarea instituției financiare. Lansarea a fost un adevărat succes pentru noua instituție financiară, fiind propulsată de punctele de fondator oferite de bancă primilor clienți înscriși în platformă.

Cardul Salt Bank oferit fondatorilor este emis sub sigla Mastercard și este un card platinum, așa că înglobează ofertele schemei de plată precum beneficiile platformei Priceless sau ale campaniei Marțea Mastercard. Cosmin Vladimirescu, general manager Mastercard România și Croația explică care sunt beneficiile de care au parte posesorii acestui card.

„Cardul are acces nelimitat în lounge-urile aeroporturilor din București, Cluj, Timișoara, Sibiu și Viena, dar face parte și din Mastercard Priceless. Îți poți înrola cardul în platforma respectivă și primești cashback la parteneri. Totodată, cardul oferă acces la ofertele din Marțea Mastercard și asigurare de călătorie”, explică Cosmin Vladimirescu.

Poți să vezi interviul video integral mai jos:

Platforma Priceless găzduiește Mastercard Premium Collection, primul program de cashback automat al companiei, dedicat segmentului Premium din România, care conectează posesorii de carduri la o rețea națională de parteneri dintr-o gamă variată de domenii.

Prin programul Marțea Mastercard toți posesorii de carduri Mastercard eligibile, emise în România, primesc cashback pentru achiziții efectuate în anumite industrii alese, în fiecare zi de marți a săptămânii. Prin acest program, clienții primesc cashback de 10% la plata cu cardul înrolat în program, în limita a 50 de lei. Nu există o valoare minimă sau maximă a tranzacției.

Programul cuprinde tranzacțiile efectuate marțea în perioada 16 ianuarie - 31 decembrie 2024 și constă în 4 campanii:

  • 16 ianuarie - 26 martie – Zilele destinate taxelor, impozitelor și plăților facturilor;
  • 2 aprilie - 25 iunie – Zilele pentru cumpărături de la magazine alimentare de proximitate și supermarketuri;
  • 2 iulie - 24 septembrie – Zilele dedicate plăților efectuate în locații fizice din afara României;
  • 1 octombrie - 31 decembrie – Zilele dedicate plăților online.

Cardul Salt Bank: „Cursul de schimb este absolut nemaipomenit, dar nu vrem să fie acesta singurul lucru care să ne diferențieze de alți jucători”

După lansarea Salt Bank, utilizatorii au considerat că acesta ar putea să fie un competitor al Revolut-ului, lucru datorat „cadourilor de bun venit în aplicație”, dar și cursului valutar de schimb bun oferit de cele două bănci. Conform Gabrielei Nistor, șefa Salt Bank, chiar dacă banca oferă unul dintre cele mai bune cursuri de schimb de pe piața bancară românească, fintech-ul nu urmărește ca acesta să fie singurul lucru care diferențiază banca de alte instituții financiare.

„Nu cred că succesul nostru a venit în urma programului de fondatori. Avem un card cel puțin la fel de frumos și pentru cei care nu mai prind loc de fondator, un card multicurrency cu 17 valute. Cursul de schimb este absolut nemaipomenit, dar nu vrem să fie acesta singurul lucru care să ne diferențieze de alți jucători”, a declarat Gabriela Nistor.

Contul Salt Bank oferă, în momentul de față, o dobândă de 3% pe an pentru sumele din contul curent, cu condiția de a efectua tranzacții de cel puțin 1.000 de lei pe lună. Conform Gabrielei Nistor, banca urmărește să dezvolte și un cont de economii. În momentul de față, instituția financiară oferă depozite cu maturitate de 3, 6 și 12 luni cu dobânzi de până la 6,5% pe an.

„Mai avem o ofertă pentru dobânda de cont curent. Dacă cheltuiești mai mult de 1.000 de lei pe lună primești 3% la banii pe care îi ai în contul curent și în "spaces", în lei. Avem o limitare de 80.000 de lei pentru bonificația din contul curent. Aceasta este o ofertă de lansare, lucrăm în paralel la un cont de economii care să ajusteze această ofertă”, spune Gabriela Nistor.

Sursa foto: Wallstreet.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri