Autorităţile din Regatul Unit au declarat că trebuie să primească toate vaccinurile anti-COVID-19 pe care le-au comandat şi plătit, după ce UE a cerut companiei AstraZeneca să redirecţioneze din Marea Britanie o parte din serurile dezvoltate de aceasta în parteneriat cu Universitatea Oxford.

Uniunea Europeană - aflată cu mult în urma SUA, Chinei şi Marii Britanii în ceea ce priveşte vaccinarea - a cerut AstraZeneca să explice cum va furniza blocului comunitar dozele de vaccin anti-COVID-19 rezervate de la fabrici din Europa şi Marea Britanie, scrie Agerpres.

AstraZeneca, cu sediul la Cambridge, în Anglia, a propus decalarea unor livrări ale vaccinului său către UE, care a cerut fabricantului de medicamente să redirecţioneze - dacă poate - un număr de doze din Marea Britanie pentru a compensa deficitul în aprovizionare.

"Cred că trebuie să ne asigurăm că se face livrarea vaccinurilor, care au fost comandate şi achitate, cumpărate pentru cei din Marea Britanie", a declarat ministrul de stat Michael Gove, pentru postul LBC Radio.

"Prioritatea noastră trebuie să fie să ne asigurăm că oamenii din ţara noastră, care sunt vulnerabili şi pe care i-am vizat pentru vaccinare, vor primi vaccinul", a spus Gove.

Întrebat de mai multe ori de BBC dacă guvernul britanic va împiedica AstraZeneca să redirecţioneze livrările de vaccinuri esenţiale din Marea Britanie spre UE, Gove a spus că principalul este ca Marea Britanie să-şi primească comenzile, aşa cum a fost prevăzut, şi la timp.

"Este cazul ca aprovizionările care au fost planificate, plătite şi programate să continue", a declarat Gove pentru BBC. "Absolut, nu va exista nicio întrerupere în acest sens", a adăugat el.

"Dar, din nou, cred că abordarea corectă pe care trebuie să o avem cu prietenii noştri din Europa este să ne asigurăm că promovăm un dialog cooperant pentru a vedea cum putem face tot ce putem pentru a ajuta", a spus el.

Premierul britanic a declarat miercuri că ar fi fost "mare păcat" dacă Regatul Unit ar fi rămas în programul de vaccinare al Uniunii Europene, mai degrabă decât să-şi pună în aplicare propriul plan.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri