Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell, s-a pronunţat ferm în favoarea medierii Chinei în războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

''Nu există alternativă. Noi (europenii) nu putem fi mediatori, asta este clar ... Şi nu pot fi nici SUA. Cine altcineva? Trebuie să fie China, am încredere în asta'', a declarat Borrell într-un interviu acordat ziarului spaniol El Mundo, scrie Agerpres.ro.

Însă politicianul spaniol a recunoscut că nu există planuri ferme ale părţilor aflate în conflict şi ale susţinătorilor lor pentru o mediere externă din partea Chinei.

''Noi nu am cerut acest lucru şi nici ei (chinezii) nu au cerut''.

Borrell a apărat livrarea de arme europene în zona de război şi impunerea de sancţiuni dure împotriva Rusiei. Aceste măsuri au fost absolut necesare, a spus el, indiferent de eforturile diplomatice simultane de soluţionare a conflictului.

Livrările de arme le permit ucrainenilor să se apere, să fie într-o poziţie mai bună pentru a negocia şi, dacă este posibil, să ajungă la o încetare a focului, a declarat fostul ministru spaniol de externe şi fost preşedinte al Parlamentului European.

''Iar după aceea, diplomaţia trebuie să-şi joace rolul'', iar aici China ''trebuie să joace un rol'', a subliniat el

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri