Autoritatile americane de reglementare a sectorului bancar au inchis vineri doua banci din statul California, Vineyard Bank si Temecula Valley Bank, urcand numarul falimentelor din acest sector la 57 de a inceputul acestui an, potrivit Reuters.

Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), care administreaza schema de garantare a depozitelor, a anuntat ca Vineyard Bank avea active de 1,9 miliarde dolari si depozite de 1,6 miliarde dolari, in timp ce Temecula Valley Bank avea depozite de 1,3 miliarde dolari si active de 1,5 miliarde dolari, informeaza NewsIn.

Astfel, numarul total al bancilor din California care au fost inchise anul acesta a ajuns la opt, potrivit FDIC.

Colapsul Vineyard Bank va costa fondul de garantare aproximativ 579 milioane dolari, potrivit calculelor preliminare, in timp ce falimentul Temecula Valley Bank ar urma sa coste 391 milioane dolari.

Tot vineri, FDIC anuntase inchiderea altor doua banci mai mici, First Piedmont Bank din statul Georgia - cu active de 115 milioane dolari si depozite de 109 milioane dolari - si BankFirst, din Dakota de Sud, cu active de 275 milioane dolari si depozite de 254 milioane dolari.

FDIC garanteaza depozitele clientilor in limita a 250.000 dolari pentru fiecare cont.

Anul trecut, 25 de banci americane au fost inchise de guvern, fata de doar trei in 2007.

Cel mai mare faliment bancar din acest an a fost al BankUnited, inchisa in 21 mai, care avea active de 12,8 miliarde dolari si depozite de 8,6 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si