Uneori nu tii neaparat ca oamenii din jurul tau sa vada ce faci pe laptop, asa ca HP a venit cu o solutie. Compania americana a dezvoltat un nou ecran care poate reduce drastic unghiul de vizualizare, printr-o apasare a unui buton. Astfel, cei dimprejurul utilizatorului care priveste frontal nu vor mai putea vedea in ecran.

Facilitatea functioneaza prin blocarea luminii in anumite unghiuri. In acest fel, cand este activ, 95% din lumina care ar trebui sa fie transmisa in unghi, va fi blocata, conform companiei. Este deja un sistem activ in mai multe laptop-uri, acele “filtre de privacy” pe care le lipesc de monitoare pentru efecte similare. Aceasta metoda are insa un mare neajuns – in cele mai multe cazuri este permanent, ceea ce inseamna ca ai ramas cu un ecran mai intunecat, per total, si uneori pur si simplu VREI ca oamenii dimprejur sa poata urmari imagini pe laptop.

Ce este interesant la filtrul HP este faptul ca poate fi oprit sau pornit printr-un shortcut din keyboard. Filtrul se numeste Sure View si a fost dezvoltat in parteneriat cu 3M. Din septembrie, Sure View va fi disponibile pe laptop-urile EliteBook 1040 si EliteBook 840. Ecranele au rezolutie 1080p si sunt tactile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri