Alegerile din SUA au generat volatilitati pe pietele financiare, unele valute au scazut, iar altele au crescut. Presedintia lui Donald Trump a afectat in mod direct sau indirect averile miliardarilor de top la nivel global. Vezi cine sunt astazi cei mai bogati oameni din lume si cum s-a schimbat clasamentul de la inceputul anului, realizat de Forbes.

Top 5 cei mai bogati oameni din lume

Bill Gates ramane pe primul lor in topul celor mai bogati oameni de pe planeta. Conform Forbes, averea lui a crescut din ianuarie pana in prezent cu 8 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din lume detine 83 de miliarde de dolari si continua sa investeasca. In 2014 a demisionat din functia de presedinte al Microsoft, dar a ramas membru de bord si consilier in tehnologie. Gates vinde actiunile sale de la Microsoft in mod regulat, in septembrie 2016 el detinea 2,5% din companie, ceea ce a reprezintat 13% din averea sa.

Fondatorul Zara, Amancio Ortega, il depaseste cu 3,4 miliarde dolari pe Warren Buffett si ajunge pe locul 2. Totodata Ortega detine titlul de cel mai bogat om din Europa si cel mai bogat retailer din lume, de la 67 de miliarde a crescut la 73,3 miliarde si este la 9,7 miliarde dolari distanta de Bill Gates.

Pe locul 3 se afla Warren Buffett, CEO al Berkshire Hathaway, a carui avere a crescut cu 9,9 miliarde de dolari. In ultimii 15 ani, Buffet a fost clasat pe locul 2, ultima data cand a fost clasat mai jos a fost atunci cand Bill Clinton se afla la Casa Alba. Buffet a sustinut-o pe Hillary Clinton si, spre deosebire de Trump, el nu crede ca America are nevoie sa fie din nou mareata. De asemenea, el a promis sa isi dezvaluie declaratia fiscala in conditiile in care Donald Trump va face la fel.

Jeff Bezos, CEO al Amazon Web Services, s-a imbogatit cu 19,9 miliarde de dolari in acest an, ajungand pe locul 5. Bezos detine 65,9 miliarde dolari si ajunge sa-l depaseasca pe Carlos Slim Helu, a carui avere a scazut de la 50 miliarde de dolari la 46,8 miliarde de dolari.

Cei mai bogati oameni din Mexic au pierdut in jur 5,1 miliarde dolari anul acesta, iar Slim este unul dintre ei, avand o pierdere de 3,2 miliarde de dolari. Donald Trump a declarat in campania sa electorala ca va ridica un zid antiimigratie intre Mexic si SUA, tot atunci republicanul Trump a amenintat ca mexicanii vor plati pentru zidul de frontiera sau vor suferi consecinte sub forma unor sanctiuni economice, transmis de Reuters, citat de News.ro. Poate fi acesta un motiv pentru care mexicanii au pierdut atat de mult?

Carlos Slim Helu a fost al doilea cel mai bogat om din lume in 2015, iar la inceputul anului 2016 se clasa pe locul 4 in topul celor mai bogati oameni din lume. In urma noilor reglementari de telecomunicatii mexicane, Slim a avut parte de pierderi in valoare de 27,1 miliarde dolari. Detinatorul operaturului mobil America Movil se afla pe primul loc in topul celor care au pierdut cel mai mult, realizat de Forbes.

Urmatorii 5 cei mai bogati oameni din lume

Mark Zuckerberg, CEO al Facebook, se afla pe locul 6 cu o cifra de afaceri de 6,6 miliarde de dolari. Impreuna cu sotia sa, Priscilla Chan, Zuckerberg promite ca va cheltui 3 miliarde de dolari din averea sa pentru a gestiona, vindeca sau preveni orice boala in decursul urmatorului deceniu.

Pe locul 7 se afla Larry Ellison, averea sa a crescut cu 6,4 miliarde si se afla intr-o competitie directa cu Amazon Web Services. In luna mai 2016, Ellison a declarat ca va dona 200 milioane dolari la Universitatea din California de Sud pentru o cercetare in domeniul cancerului si centrului de tratament.

Fostul primar al New York-ului, Michael Bloomberg, se afla pe locul 8 cu o avere de 42,3 miliarde in prezent. In iulie 2016, fostul primar a tinut un discurs in care o incuraja pe Hillary, precizand alegerea unei persoane sanatoase si competente.

Pe ultimile doua locuri din top 10 se afla fratii Koch, Charles si David au actiuni la una dintre cele mai mari companii private din SUA. Koch Industries a imbunatatit o metoda de rafinare a petrolului in benzina. Inainte de alegerile prezidentiale Charles a afirmat ca este fortat sa aleaga intre “cancer” si “atac de cord”, intre Trump, respectiv Hillary. Fratele mai mic, David, a refuzat sa sprijine financiar sau sa sustina pe cei doi candidati pentru alegerile prezidentiale.

Sursa foto: Tankist276 | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri