Ministrul Transporturilor Ioan Rus apreciaza ca Autostrada Transilvania are "un viitor luminos" si estimeaza ca finalizarea constructiei ar putea avea loc in anul 2017.

"Gilau - Nadasel, cred ca intr-o luna incepem lucrarile, organizare de santier si inceperea efectiva a lucrarilor, si din banii din acciza la motorina mai departe, Suplacu de Barcau - Bors, unde, de altfel, o parte din lucrari sunt facute. (...) Pentru Campia - Turzii, inapoi spre Targu Mures, avem finantare europeana, pe fonduri de dezvoltare regionala, si nu avem de la Targu Mures la Brasov. Deocamdata, in zona aceasta nu avem identificata o finantare clara. Vom vedea pe bugetul de anul viitor ce putem introduce", a declarat Rus, potrivit Mediafax.

Intrebat despre viitorul acestei autostrazi, Rus a replicat ca acesta este unul "luminos". "Eu cred ca in 2017 o vom avea gata", a mai spus ministrul.

Proiectul autostrazii Brasov-Bors, denumita Autostrada Transilvania, a fost aprobat in 2003 si inceput in 2004, in baza unui contract de 2,2 miliarde de euro incheiat cu Bechtel, care trebuia executat pana in 2012. Contractul a suferit in decursul timpului mai multe modificari, fiind reziliat in mai 2013, statul roman platind companiei americane 37,2 milioane de euro si datorii de 50 milioane de euro.

Premierul Victor Ponta i-a cerut lui Ioan Rus sa sprijine continuarea lucrarilor la aceasta autostrada, oprite in 2005 de "niste indivizi", precizand ca autostrazile nu apartin de acest minister, dar amintind ca Rus a fost in Guvernul care a initiat proiectul.

CNADNR se afla sub autoritatea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura. Intrebat despre eventuala revenire a CNADNR in subordinea Ministerului Transporturilor, Rus a afirmat ca aceasta este o chestiune care va fi lamurita de Guvern, probabil dupa alegerile prezidentiale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri