Bulgarii au inceput sa voteze duminica in al doilea tur al scrutinului prezidential, care este vazut drept un adevarat vot de incredere pentru executivul lui Boiko Borisov. Insa, noul presedinte are putina autoritate, iar sondajele il crediteaza drept castigator pe socialistul Rumen Radev, transmite DPA.

Sondajele prevad o victorie clara pentru fostul comandant de aviatie Rumen Rudev, care a intrat in cursa prezidentiala drept independent, inainte de a obtine sprijinul Partidului Socialistilor Bulgari, scrie News.ro.

In schimb, premierul conservator Boiko Borisov a promis ca va demite actualul executiv daca Tetka Taceva nu va castiga alegerile prezidentiale din partea GERB. Borisov este din ce in ce mai nepopular in randul alegatorilor bulgari, nemultumiti de conditiile de viata in cea mai saraca natiune din Uniunea Europeana. Coalitia de guvernare este extrem de fragila si are sanse mari sa se prabuseasca inainte de alegerile parlamentare din 2018.

Tetka Taceva este vazuta drept o presedinta care va continua calea prooccidentala, in vreme ce Rumen Radev si-a exprimat dorinta de a apropia Bulgaria de Moscova. Primul tur al scrutinului prezidential a fost castigat de candidatul socialist, care a obtinut 26,45% din voturi, fata de cele 21,38% din sufragiile adunate de Taceva.

Citeste si:
Romania si Bulgaria ultimele in UE dupa salariul minim pe economie
Romania, Bulgaria si Letonia...

Sursa foto: withGod / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Munca de acasa, aproape inexistenta. Romania, la finalul clasamentului european
Setari Cookie-uri