Volvo Cars a anuntat ca muta productia sedanului S90 din Europa in China. S90 va intra in productie in noiembrie, iar S90 Excellence anul viitor.

Volvo S90 si S90 Excellence, cele mai premium masini produse vreodata in China, vor fi asamblate la Volvo Cars din Daqing, China, si vor fi exportate global. S90 va fi disponibil cu modelele de motoare Volvo, T4 si T5, si cu motorul plug-in hibrid T8 Twin Engine. S90 Excellence va avea doar optiunea de sistem de propulsie T8 Twin Engine.

S90 Excellence va avea un plafon complet panoramic, mese de lucru mobile, depozitare eficienta, incalzire sau racire pentru suportul de pahare, un suport pentru picioare reglabil si un sistem de entertainment care cuprinde un ecran mare pentru munca sau relaxare. S90 Excellence include si o interfata de control cu touchscreen pentru pasagerii scaunelor din spate, un spatiu de refrigerare incorporat si pahare de cristal lucrate manual, realizate de producatorul suedez Orrefors.

volvo s90

Toate modele noi vor avea in standard sistemul de detectare a animalelor mari ca parte a sistemului City Safety, Pilot Assist - un mod de condus semi-autonom cu asistenta soferului si care poate fi activat la viteze de pana la 130 km/h.

"China va juca un rol tot mai important pentru planurile noastre de productie globala. In anii care urmeaza, fabricile noastre de aici vor livra cele mai bune produse pentru exporturi catre lumea intreaga, contribuind la obiectivul nostru de a vinde 800.000 de unitati pana in 2020”, spune Hakan Samuelsson, presedinte si CEO al Volvo Car Group.

Noile modele ale seriei 90 vor avea si avantajul integrarii cu telefoanele smart, incorporand Apple CarPlay si Android Auto, care faciliteaza accesul la functionalitatile familiare ale telefonului prin intermediul unui ecran central de mari dimensiuni.

Ambele masini vor avea integrat sistemul de calitate a aerului CleanZone care are include un filtru ionic de aer, monitorizare in timp real PM 2.5 pentru cele patru zone ale sistemului de aer conditionat.

In prezent, Volvo are in Europa deschise doua fabrici: in Suedia si in Belgia. Uzina suedeza din Gothenburg va continua sa produca masini din seria 90 si seria 60 pe platforma SPA, in timp ce uzina din Ghent, Belgia, se va baza, in curand, exclusiv pe sistemul de productie CMA pentru noua serie 40.

Volvo va construi, de asemenea, o noua fabrica in Carolina de Sud, in Statele Unite, unde va produce vehicule bazate pe platforma SPA atat pentru piata interna de consum din SUA, cat si pentru export.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri