Directorul general al Renault, Carlos Ghosn, va avea atributii sporite, de coordonare directa a activitatilor curente ale grupului, dupa plecarea directorului operational, Carlos Tavares, saptamana trecuta, relateaza Bloomberg.

Renault a anuntat marti formarea a doua consilii de administratie care vor raporta lui Ghosn. Unul dintre consilii va raspunde de dezvoltarea si constructia vehiculelor, iar celalalt de marketing si vanzari. Aranjamentul, permanent, elimina functia de director operational, a declarat Raluca Barb, purtator de cuvant al grupului, scrie Mediafax.

Tavares a fost al doilea detinator al functiei de director operational al Renault in ultimii cinci ani. Reorganizarea conducerii concentreaza responsabilitatea operatiunilor Renault la Carlos Ghosn, in varsta de 59 de ani, care mai conduce producatorul japonez Nissan Motor si alianta de productie si vanzare a celor doi constructori auto, veche de 14 ani.

"Masura intareste pozitia lui Ghosn si aduce organizarea manageriala a Renault mai aproape de cea a unei companii germane sau a grupului francez PSA Peugeot Citroen", a declarat Philippe Houchois, analist la UBS in Londra.

El a adaugat ca reorganizarea largeste cercul de directori care vor aspira la sefia companiei in aproximativ cinci ani.

Citeste si:
Renault confirma demisia directorului operational Patrick Pelata
Renault confirma demisia...

Tavares, care s-a angajat la Renault in urma cu mai mult de 30 de ani, pe postul de inginer de testare a vehiculelor, a demisionat in urma cu doua saptamani, afirmand ca si-ar dori sa conduca General Motors sau Ford Motor. El a spus intr-un interviu acordat Bloomberg ca este interesat sa conduca o companie americana, in conditiile in care Ghosn intentioneaza sa stea la Renault in viitorul previzibil.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si