Cei mai bogati oameni din lume spun ca educatia si munca au contat cel mai mult in drumul pentru acumularea averii actuale, in vreme ce putini afirma ca au facut bani folosindu-se de sfaturile consultantilor financiari.

Potrivit unui sondaj al Spectrem Group, o firma de consultanta care lucreaza cu persoane foarte bogate, circa 85% dintre acestia pun munca pe primul loc atunci cand sunt intrebati care sunt factorii care le-au adus succes in viata. Educatia si investitiile inteligente sunt urmatorii factori mentionati, 82%, respectiv 77% dintre cei chestionati mentionand aceste motive, scrie Bloomberg.

Altii recunosc faptul ca pur si simplu s-au nascut bogati, mostenind averea. Peste jumatate dintre investitorii americani cu o avere de peste 25 mil. dolari spun ca mostenirea a fost un factor important. Acesta este de altfel un motiv foarte intalnit in randul tinerilor care au participat la sondaj, 73% dintre cei cu o varsta sub 50 de ani mentionand mostenirile.

Oarecum surprinzator, norocul si faptul ca s-au aflat "la locul si timpul potrivit" nu sunt printre factorii cei mai adesea adusi in discutie de bogati atunci cand isi explica succesul. De asemenea, pe ultimele locuri se afla sfaturile de la consultantii financiari si relatiile pe care propria familie le are.

Statisticile Spectrem Group mai arata ca cea mai mare parte a averilor este concentrata in randul persoanelor cu o varsta inaintata, insa in curand este asteptata migrarea acestor bani catre generatiile tinere.

Statele Unite ale Americii au in prezent cel mai mare numar de milionari din lume, peste 8 milioane de gospodarii avand active financiare de 1 mil. dolari sau mai mult, neincluzand casele sau bunurile de lux, potrivit Boston Consulting Group. Din 2010 pana in 2015, numarul milionarilor a urcat cu 2,4 milioane, urmand ca pana in 2020 alte 3,1 milioane de persoane sa se adauge la total. Ameria are in fiecare zi 1.700 de noi milionari.

"Calitatea" de a fi milionar si-a pierdut insa puternic din valoare in ultimele decenii. Mai exact, o avere de 1 milion de dolari are in prezent aceeasi putere de cumparare pe care o avea o avere de 341.000 dolari in 1980, si pe care o avere 45.000 de dolari o avea acum 100 de ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri